دانستنی روز, مقالات

انواع رنگ خودرو

انواع رنگ خودرو

انواع رنگ خودرو کدامند؟ انتخاب رنگ خودرو یکی از مهم ترین فاکتورهای انتخاب هر شخصی است که می خواهد خودرو خریداری کند و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا یکبار برای همیشه اطلاعات کافی درباره انواع رنگ خودرو را به دست آورید.

رنگ خودرو چیست؟

شاید در ابتدا فکر کنید رنگ یک لایه است و به یکباره روی بدنه اهنی خودرو ریخته می شود. در صورتی که اصلا اینطور نیست و اتفاقا رنگی که شما به یکباره روی ماشین می بینید از چندین لایه متفاوت شکل گرفته است. بدنه خودرو قبل از اینکه رنگ شود برای چسبندگی و حفظ کیفیت اصلی رنگ خود باید مراحلی را طی کند از جمله، چربی زدایی یا فسفاته، آستر ED، سیلر کاری یا همان درزگيري قسمت هاي مختلف خودرو برای جلوگيري از ورود گرد و خاك و گل و لای یا نفوذ آب، قیر پاشی براي جلوگيري از پوسيدگي، آماده سازی و پد گذاری، نظافت و بادگیری، پاشش آستر، سنباده زنی (برای آماده سازی خودرو برای رنگ شدن)، مجددا بادگیری و نظافت، در نهایت پاشیدن رنگ روی خودرو و مهم ترین قسمت پولیش کردن خودرو است.

انواع رنگ خودرو

همانطور که خدمت شما گفتیم انواع رنگ خودرو وجود دارد که هر شخصی با توجه به میل و سلیقه اش آن را انتخاب می کند. البته گاهی ممکن است افراد بخاطر شرایط آب و هوایی منطقه شان یا دلایل این چنینی نتوانند رنگ دلخواه خود را خریداری کنند برای مثال در بعضی شهر ها اگر دقت کرده باشید مانند خوزستان به علت گرمای زیاد اکثر خودروهایشان رنگشان روشن و گاها سفید است زیرا آن ها به خوبی می دانند که رنگ سفید گرمای کمتری جذب می کند و خنک تر است و رنگ مشکی گرمای موتور خودرو و فضای داخل خودرو را دوبرابر گرم تر می کند. بنابراین باید برای خرید خودرو با توجه به منطقه و شهری که در آن زندگی می کنید به این نکته مهم هم توجه داشته باشید. در ادامه به انواع رنگ خودرو می پردازیم.

1. رنگ روغنی

یکی از انواع رنگ خودرو رنگ روغنی است و از قدیمی ترین انواع رنگ خودرو به حساب می آید اما به علت تنوع بسیار بالا در انواع رنگ خودرو امروزه از رنگ روغنی به صورت بسیار محدود استفاده می شود. رنگ روغنی از ساختار دو لایه ای آستر و رنگ اصلی خودرو تشکیل می شود. آستر مابین سطح فلزی یا همان بدنه آهنی خودرو و رنگ اصلی قرار دارد همچنین زمانی که قرار است نقاشی خودرو صورت بگیرد ابتدا پرایمر روی بدنه فلزی خودرو صورت می گیرد و در نهایت از رنگ اصلی برای رنگ آمیزی پایانی استفاده می شود.

2. رنگ متالیک

رنگ متالیک خودرو از دیگر انواع رنگ خودرو است که جزو رنگ های خاص و منحصر به حساب می آید. برای استفاده از این رنگ علاوه بر آستر و رنگ اصلی خودرو از لایه ی دیگری در مرحله پس از رنگ به نام کیلر استفاده می شود. کیلر باعث شفافیت و جلای رخ بدنه خودرو می شود و در صورت استفاده نکردن از کیلر برای رنگ متالیک به مرور و در واقع خیلی زود رنگ متالیک براقیت خود را از دست می دهد. برای تهیه رنگ متالیک از ترکیب چند رنگ ساده و اکلیل دار استفاده می شود. این رنگ خاص و جذاب به صورت رنگ آمیزی کوره ای روی بدنه خودرو ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ‌ﺷﻮﺩ ﻭ از ﺫﺭﺍﺕ ﺭﯾﺰ ﺻﺪﻓﯽ ﻭ ﺩﺭﺧشنده ای تشکیل شده ﮐﻪ به شکلی مطلوب نور را منعکس می کند.

 

3. رنگ معمولی

رنگ های معمولی شایع ترین رنگ ها در انواع رنگ خودرو است. معمولا خودروسازان به علت کاهش هزینه های خود و تمام شدن خودرو به قیمت اقتصادی تر از رنگ های معمولی استفاده می کنند. این رنگ شامل لایه اصلی و لایه شفاف بی رنگ محافظ است که در برابر خط و خش از رنگ اصلی محافظت می کند.تنوع رنگ معمولی خیلی کم است و به رنگ سفید، مشکی، آبی و گاهی قرمز محدود است.

4. رنگ مات و کدر

رنگ‎‌های مات یکی از انواع رنگ خودرو است که اتفاقا از قیمت بسیار بالایی هم برخوردار است و فقط افرادی که حس خاص بودن عمیق را دوست دارند به سمت چنین رنگ هایی می روند. رنگ های مات و کدر طرفداران خاص خودش را دارد و این رنگ ها روی ماشین های مدل بالاتر رخ بهتری از خود نشان می دهد. در این نوع رنگ، برای اینکه بدنه خودرو مات و یکدست باشد از لایه های اپوکسی و پی وی سی بر روی رنگ اصلی استفاده می شود. این دو لایه به غیر از مات کردن خودرو باعث مقاومت و سخت شدن بدنه خودرو می شوند. در کنار تمام خوبی و جذابیت رنگ مات برای ترمیم نیاز به هزینه های بالاتری دارد.

5. رنگ فوری یا سلولزی

از انواع رنگ خودرو می توان به رنگ های فوری نیز اشاره کرد، رنگهایی که سرعت بسیار بالایی در خشک شدن دارند و حتی گرد و غبار هم نمی تواند به  آن برسد. (کنایه از سرعت بالای خشک شدن) رنگ های سلولزی یا همان رنگ فوری پوشش دهی بسیار یکدست و قابل توجهی دارند. همچنین رنگ آمیزی با رنگ های سلولزی بسیار ساده و آسان است و با شرایط آب و هوای ایران نیز سازگار است.

انواع رنگ خودرو مشکی

اگر در دهه های 70 و قبل آن به دنیا آمده باشید قطعا این جمله به گوشتان خورده که می گوید، مشکی رنگ عشق است! رنگ مشکی بسیار جذاب است ولی برای تمام خودرو ها مناسب نیست همچنین انواع مختلف این رنگ باعث تغییر سبک خیلی ها از این رنگ خاص شد که در ادامه به سه نوع از انواع رنگ خودرو مشکی میپردازیم.

1. مشکی مات

رنگ مشکی مات رنگی بسیار خاص، جذاب و دوست داشتنی که در درجه های متفاوتی از مشکی بودن رخ نمایی می کند. از آنجا که این رنگ ها مات هستند نباید انتظار براقیت از آن داشته باشید. اگر مدل خودرویتان بالاست و فکر می کنید شخص متمایزی هستید و دلتان خاص بودن را می پسندد پیشنهاد می کنم این رنگ را حتما امتحان کنید.

2. مشکی ذغالی

یکی دیگر از انواع رنگ خودرو، رنگ مشکی ذغالی است که شباهت بسیار زیادی با مشکی مات دارد این رنگ هم مانند مشکی مات است و هیچگونه براقیتی ندارد و معمولا برای خودروهای گران قیمت از این رنگ استفاده می شود.

3. مشکی آبنوس

این رنگ خاص برعکس رنگ های مشکی مات و مشکی ذغالی براقیت بالایی دارد و حتی می توان گفت از براقیت بسیار ویژه ای برخودار است و بیشترین استفاده از این رنگ در خودروهای لوکس و گران قیمت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *