مقالات, مقالات آموزشی خودرو

آستر رنگ خودرو چیست؟

آستر رنگ خودرو چیست؟

 

آستر رنگ خودرو چیست؟ به محافظی گفته می شود که لایه اول روی بدنه خام خودرو را میپوشاند. و زیر سازی رنگ اصلی را روی بدنه خودرو انجام می دهد که باعث چسبندگی خوبی میان این دو لایه میشود و طول عمر رنگ را بسیار بالا میبرد.

انواع آستر رنگ خودرو؟

آستر رنگ خودرو عبارت‌اند از:

1. آستر فوری خودرو

آستر فوری خودرو به دلیل قابلیت هایی که دارد زیاد مورد استفاده میشود و میان استفاده کنندگان این محصول به عنوان یک لایه ایمنی در زیر لایه رنگ اصلی قرار میگیرد و کاربردهای زیادی برای بدنه اتومبیل شما دارد. این آستر تک جزئی در زمانی کوتاه سریع خشک می شود. و به راحتی می توان زمان رنگ آمیزی خودرو را کوتاه کرد. برای مواقعی که دمای محیط مناسب نیست یا هوا سرد است آستر فوری بسیار مناسب است.

2. آستر دو جزئی خودرو

به آسترهایی گفته می شود که همراه با خود یک مکمل سفت یا سخت کننده نیز دارد و باعث شده تا مقاومت آنها در برابر ترک و شکنندگی بالا رود. و باید یک تایمی بگذره تا خشک بشود.

انواع مختلفی از رزین ها و پلیمرها برای تولید آستر دو جزئی خودرو؟

رزین ها و پلیمرها برای تولید آستر دو جزئی عبارت‌اند از:

1. پرایمر اپوکسی رنگ خودرو

از بهترین انواع آستر رنگ خودرو آسترهای اپوسکی هستند که بابت جلوگیری از خوردگی و حفظ کیفیت بدنه استفاده میشود.

2. پرایمر پلی اورتان رنگ خودرو

این پوشش اولیه میتواند سطح یکنواخت تری برای اجرای کار رنگ محیا کند و رنگ اصلی با همان کیفیت باقی بماند.

3. پرایمر پلی آستر

انعکاس، براقیت، کیفیت خوب و قیمت مناسبی دارد، اما بدلیل خوردگی زیادی که دارد خیلی کم استفاده میشود و نتیجه نهایی خوبی ندارد به همین دلایل  رنگ کارها استقبال زیادی نمیکنند

4. پرایمر یوتان مرطوب کننده

این آستر از خاص ترین آسترهای خودرو برای استهکام بدنه در مقابل زنگ‌زدگی و خسارت بوده و میزان چسبندگی رنگ پایانی را بالا میبرد. در مناطق مرطوب، استفاده از پرایمر یوتان بسیار اهمیت بالایی دارد معمولا در مناطق شمالی و جنوبی ایران که رطوبت بیش از حد معمول نسبت به سایر مناطق دیگه است و زنگ زدگی زیاد اتفاق می افتد، مصرف زیادی دارد.

5. سیلر اورتانی

یک آستر موج نما و کاملا شفاف ماننده و بسیار محبوب و پرکاربرد و با تمام شرایط آب و هوای ایران سازگار است. میشه گفت که استقبال خوبی از این آستر باشه چون همه ازش راضی هستن.

 6. پرایمر لاک

این نوع پرایمر خشک کننده سریع است کاربرد اصلی آن بیشتر به عنوان لایه زیری تر و برای جلوگیری بیشتر از خوردگی و دوام و چسبندگی استفاده میشود.

 

ویژگی های انواع آستر رنگ خودرو

  1. جذب خیلی بالا
  2. رطوبت پذیری بالا (نمناکی بسیار بالا)
  3. دوام زیاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی و ترک
  4. سازگاری بالا در مقابل خراش
  5. پوشش دهی بالا و رفع موج های کم عمق

چه زمانی باید از آستر رنگ خودرو استفاده کنیم؟

از مراحل مهم قبل رنگه و در زمان آسیب و نیاز به ترمیم قسمتی از رنگ بدنه باید استفاده شود. مثلا گلگیر یه خودرویی ضربه شدید خورده و دیگه قابل استفاده نیست نیاز به گلگیر نو میباشد، همان گلگیر نو کل مراحل آستر و رنگ را باید روش انجام بدهیم که به همان حالت قبل از تصادف برگردد.

آیا استفاده از آستر رنگ خودرو الزامی است؟

در جواب بله، بسیار الزامی میباشد چون رنگ اصلی بخواهد کیفیت عالی و خوبی داشته باشد و به رنگ کارخانه ای فابریکی نزدیک باشد بسیار مهم است و توصیه شده که حتما قبل از اجرای رنگ اصلی از آستر استفاده کنید. دلیل دوم این است که اگه آستر نزنیم رنگ به تنهایی نمیتواند برای مدت طولانی روی بدنه قرار بگیرد و حالت ریختگی میگیرد که با اولین کارواش میتواند کنده شود.

چه زمانی نیازی به استفاده از پرایمر رنگ خودرو ندارید؟

در زمانی که قسمت آسیب دیده بسیار ریز باشد و خیلی به چشم نیاد، استفاده از پرایمر نیاز نیست زیرا استفاده از پرایمر در این مواقع ممکن است فرایند کار را برای شما سخت تر کند. بطور ساده بعد از رنگ اصلی نمیشود آستر پاشید. و در جاهای که بدنه خودرو در دید قرار ندارد نیازی به آستر نیست.

مزایای استفاده از انواع آستر رنگ خودرو

1. این آستر گیرایی خیلی بالایی میان رنگ اصلی و بدنه خودرو ایجاد مینماید و براقیت خوبی بعد از اتمام کامل به خودرو میدهد.

2. استفاده از پرایمر مانع از زنگ زدگی بدنه خودرو میشود و ظاهر زیبای آن را برای مدتی طولانی حفظ می نماید.

3. این آستر باعث می شود تا مقاومت و طول عمر رنگ بدنه خودرو نیز افزایش یابد و به این زودی ها شاهد بروز ایراد در رنگ نباشیم

4. زیبا شدن نیز از عنصرهای استفاده از پرایمر رنگ خودرو روی بدنه آن است.

5. محافظت در برابر رطوبت و آفتاب سوختگی.

6. همچنین این محصول از ایجاد خط و خش روی بدنه اصلی خودرو نیز جلوگیری می نماید.

7. ماکسیمم مقاومت بدنه خودرو در برابر سایش نیز بالا میبرد، دیگر مزیت های استفاده از این محصول راحت سمباده کشیدن آن است.

 

8 گام اصلی در آستر زدن بدنه خودرو

گام های اصلی در آستر زدن بدنه خودرو عبارت‌اند از:

۱. تهیه تجهیزات ایمنی و لوازم پاششی

در اولین قدم باید تجهیزات و موارد مورد نیاز برای آستر زدن خودرو خود را آماده کنید. ماسک، عینک، دستکش، کاغذ سنباده ریز و ضخیم، موم پاک کننده، کاغذ، یکی از انواع بتونه خودرو و یا سایر روکش های مخصوص پوشاندن بدنه، مواد مورد استفاده برای شستشو بدنه خودرو و تمیز کردن آن و در نهایت پرایمر از تجهیزات مورد نیاز و مورد استفاده برای آستر زدن خودرو هستند.

۲. پاک کردن همه کثیفی ها از روی بدنه خودرو

با استفاده از شوینده های حرفه ای تمام قسمت های بدنه خودرو خود را از تمام آلایندگی ها تمیز کنید برای این کار می توانید از اسپری چربی بر DG10 شرکت وسام پارسیان نیز استفاده کنید تا تمام چربی ها و ذرات نشسته روی بدنه را بخوبی از بین ببرد و پاک شود.

۳. سنباده کشیدن بدنه خودرو

از مهم ترین مراحل آستر زدن بدنه خودرو سنباده کشیدن آن است که نیاز به دقت بالا و تجربه زیاد دارد. سنباده کشیدن برای صاف کردن تمام بدنه خودرو است  و باید آن را با حوصله بسیار زیادی انجام بدهیم. امروزه با ابزارهای برقی سمباده زدن راحت شده، اما بدلیل حساسیت بدنه بهتر است با دست اینکار انجام شود

۴. اجازه دهید بدنه خودرو کاملا خشک شود

بعد از سنباده زنی و پاک کردن تمام براده ها از روی بدنه حتما باید منتظر بمانید تا تمام بدنه خشک شود. این مرحله ممکن است با توجه به آب و هوا تا چند ساعت طول بکشد. خودرو را باید در جایی قرار دهید که در این مدت باران، گرد و غبار بر روی بدنه خودرو شما نشیند.

۵. پوشاندن سایر مناطق

با استفاده از کاور سلفون یا روزنامه اطراف قسمتی را که میخواهید آستر بپاشید را بپوشانید تا باعث نشود آستر به بدنه بچسبد چون دقت کار بالا میرود و تمرکز روی اون  قسمت بیشتر میشود

۶. استفاده از پرایمر

ابتدا یک لایه شفاف آستر را بزنید و سپس روی آن را آستر اصلی بکشید این مرحله حساسیت بسیار بالایی دارد و حتما باید با دقت بسیار بالا صورت پذیرد.

۷. اصلاح

زمان آستر زدن خودرو باید با استفاده از یک کاغذ سنباده نرم و به آرامی قسمت هایی که دارای برآمدگی بعد از پرایمر زده هستند را صاف کنید. برای این مرحله نیز نیاز به دقت بالایی خواهید داشت تا خود پرایمر را حذف نکنید. حتما پیش رنگ کارهای حرفه ای ببرید تا رنگ خودرویتان گارانتی کند.

8.پولیش زدن

آخرین مرحله آستر پولیش زدن آن است، خوشبختانه در داخل کشور عزیزمان ایران شرکتهایی هستن که پولیش باکیفیت تولید میکنن که بهتر از پولیشهای خارجی هستن، از بهترین و باکیفیت ترین و اقتصادی ترین پولیشهای ایرانی میتوانیم از شرکت تولیدی وسام پارسیان خاورمیانه یا همان نانو پوچمی نام برد، که پروفروشترین محصول این شرکت، پولیش زبر وسام مدل H10 حجم 1000 میلی لیتر است.

نکات آستر زدن خودرو:

در هنگام اجرای مراحل آستر زدن خودرو نکات مهمی را نیز در نظر داشته باشید از قبیل:

1. آستر زدن خودرو نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد. اگر تجربه و حرفه کافی را ندارید به استادان حرفه ای بسپارید تا انجام بدهند چون این مرحله خیلی حساسه هرگونه سهل انگاری باعث میشه تو مراحل بعد از آستر با بی کیفیتی رنگ مواجه شوید.

2. ایجاد فضای مناسب و امن برای آستر زدن خودرو انتخاب کنید که هم در همسایگی با شرایط بد آب و هوا نباشد و هم از نشستن ذرات چربی، آب و گرد و غبار روی بدنه بدور باشد.

3. آستر را باید به شکل مساوی در تمام قسمت های بدنه خودرو با قطر یکسان بمالید. همچنین محل قرار گیری خودرو باید دارای تهویه  و امکانات مناسب باشد. نباید در مجاورت گرد و خاک و باران کار آستر انجام دهید چون زیر کار خوبی بهتون نمیده.

4. موارد ایمنی بهداشتی قبل از انجام آستر را حتما رعایت کنید به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی تنفس این مواد می تواند خطرناک و کشنده باشد.

قبل از استفاده از آستر حتما نکات ایمنی مانند عینک، دستکش، ماسک و لباس کار را آماده کنید.

کلام آخر….

آستر رنگ خودرو از مهم ترین بخش های رنگ آمیزی است که قبل از استفاده از رنگ اصلی اتومبیل، روی فلز بدنه خودرو قرار می گیرد. آسترها انواع مختلفی دارد و هر یک از آن ها داری ویژگی ها و کارایی خاص و منحصر به فردی می باشند. اجرای انواع آستر رنگ خودرو نیاز به دقت بسیار بالایی دارد زیرا به صورت مستقیم بر روی کیفیت نهایی رنگ خودرو شما تاثیر می گذارد حتما از تجربه رنگ کاران حرفه ای استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *