مقالات, مقالات آموزشی خودرو, مقالات آموزشی فنی, مقالات نگهداری خودرو

بالانس چرخ خودرو

بالانس چرخ

 

بالانس چرخ خودرو چیست؟

دستگاه بالانس چرخ ها، دستگاهی است که چرخ های ماشین را هم راستا می کند و به همین خاطر وزن خودرو به صورت یکسان بین چرخ ها تقسیم شده و تعادل به درستی برقرار می شود. دستگاه بالانس چرخ یکی از تجهیزات اصلی در تمامی اتوسرویس ها می باشد زیرا بالانس بودن چرخ ها اهمیت بسیار بالایی دارد و مانع از فرسایش لاستیک می شود.

بالانس چرخ

چه زمانی باید لاستیک ها را بالانس کنیم؟

شاید از خودتان بپرسید که چه زمانی باید از دستگاه بالانس چرخ استفاده کنیم، باید بدانید موارد زیر نشانه های بالانس نبودن چرخ های خودرو می باشد. به موارد زیر دقت کنید:

لرزش فرمان: لرزش فرمان یکی از نشانه های اصلی بالانس نبودن چرخ های خودرو است که در این مواقع در سرعت های بالا و یا حتی سرعت های پایین، فرمان ماشین می لرزد و این لرزش کاملا قابل مشاهده می باشد. در سرعت های بالاتر از 90 کیلومتر این لرزش کاملا آزار دهنده است و خودش را نشان می دهد.

فرسایش لاستیک های خودرو: لاستیک های ماشین باید به صورت هماهنگ و یکسان دچار فرسایش شوند، بنابراین اگر مشاهده کردید که یکی از لاستیک های خودرو بیشتر از لاستیک مقابل دچار فرسایش شده است، نشانه بالانس نبودن لاستیک ها می باشد.

کاهش شتاب خودرو: کم شدن شتاب خودرو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از این دلایل بالانس نبودن چرخ های ماشین می باشد که باید توسط مکانیک تشخیص داده شود.

افزایش مصرف سوخت: زیاد شدن مصرف سوخت ماشین دلایل زیادی می تواند داشته باشد که یکی از این دلایل بالانس نبودن چرخ های ماشین است. بالانس نبودن چرخ ها فشار زیادی به موتور خودرو وارد میکند و موتور ماشین برای به حرکت در آوردن چرخ ها باید سوخت بیشتری مصرف کند، به همین خاطر مصرف سوخت افرایش خواهد داشت.

ضعف ترمزگیری: معمولا زمانی که خودرو در ترمز گیری ضعیف باشد اما لنت های ترمز سالم باشند، نشانه از بالانس نبودن چرخ های خودرو می باشد. در واقع بالانس نبودن چرخ ها باعث می شود تا لاستیک چسبندگی کافی با سطح زمین را نداشته باشد و به همین خاطر ترمزگیری به درستی انجام نشود.

خرابی قطعات جلوبندی: در صورتی که چرخ های خودرو بالانس نباشد، تمامی ضربات در دست انداز ها و سرعت گیر ها، به قطعات جلوبندی وارد شده و همین موضوع باعث خرابی زود هنگام قطعات جلوبندی خودرو می شود. اصلی ترین قطعاتی که در زمان بالانس نبودن چرخ های ماشین بیشترین آسیب را می بینند، کمک فنر ها، هستند.

بنابراین هر زمان که موارد بالا را مشاهده کردید باید چرخ های خودرو خود را بالانس کنید، البته دقت داشته باشید همیشه بعد از تعویض لاستیک خودرو، چرخ ها را بالانس کنید.

بالانس چرخ خودرو

——-

 بالانس درجا چرخ خودرو

بالانس چرخ خودرو به صورت درجا که به وسیله دستگاه بالانس درجا صورت می‌گیرد، یک عیب بزرگ را با خود همراه دارد.

در این شکل، در صورتی که سیستم تعلیق خودرو یا سیبک‌ها دچار مشکلاتی باشند، مشخص نشده و با بالانس کلی، چنین مشکلاتی پنهان می‌ماند. اما با باز کردن و بالانس جداگانه چرخ‌ها، اگر همچنان لرزش باقی بماند، به سراغ مشکلات بعدی یعنی سیستم تعلیق خواهیم رفت.

نکته: بعضا به صاحبان خودروها پیشنهاد می‌شود که هر از گاهی نسبت به جا به جا کردن ضربدری چرخ‌های خودروی خود اقدام کنند. این عمل می‌تواند خارج شدن از بالانس چرخ‌ها را به تعویق بیندازد، اما به طور کامل و به صورت قطعی کفایت نخواهد کرد.

بالانس چرخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *